Ju vjen goja erë: kjo është një tregues për këto probleme shëndetësore të fshehura

0
197

1. Sëmundja e mishrave të dhëmbëve
Është zbuluar se periodontiti dhe gingiviti janë sëmundje që shkaktojnë frymëmarrje të keqe. Fryma kronike e keqe njihet edhe si halitoza, e cila rezulton nga bakteret që banojnë në gojën e njerëzve që vuajnë nga sëmundjet e mishrave të dhëmbëve

2. Alergjitë
Kur vuani nga një alergjia, fryma e keqe mund të prekë edhe ju, së bashku me hundën e zënë, fytin e gërvishtur, dhe sytë me lot. Kur përpiqeni të eliminoni simptomat e alergjisë, shpesh keni një fyt të thatë që gjithashtu shkakton frymëmarrje të keqe.

3. Diabeti
Kjo tendencë djegie e yndyrës së trupit për shkak të insulinës së papërshtatshme njihet si ketoacidoza, i cili çon në frymëmarrje me erë të keqe. Kjo erë përmban aceton pasi është një nënprodukt në prodhimin e ketoneve.

4. Candida Albicans
Candida albicans është shpesh shkak i frymës së keqe. Është zbuluar gjithashtu se ky myk është i pranishëm në ato njerëz që përdorin apo punojnë aparate dentare.

5. Sëmundja e mëlçisë
Ata njerëz që vuajnë nga sëmundjet e mëlçisë shpesh përjetojnë frymëmarrje të keqe.

6. Probleme me veshkat
Fryma e keqe është e lidhur me problemet e veshkave. Për shkak të ndryshimeve metabolike në trup që çojnë në një gojë të thatë, mungesës së rrjedhjes së pështymës, dhe një ndjenjë ndryshimi shije.

7. Refluks e acidit kronik
Fluksi i acideve dhe i materialit tjetër që tretet në zgavrën e gojës dhe ezofag mund të paraqesë si një kërcënim për frymën tuaj edhe nëse jeni duke u përpjekur ta mbani zgavrën e gojës të pastër.

Burimi: India.curejoy
©gatuajshendetshem/a.c./