Kancelarja Angela Merkel jep lajmërimin e madh dhe rregullat qe duhet te keni kujdes

Angela Merkel, njofton rregullat e reja për të ndaluar koronavirusin.

Merkel thote se të gjithë qytetarët të mbajnë një distancë prej 1.5 metra largësi dhe se duhet te kene kujdes, duke paralajmëruar se kush nuk e zbaton këtë masë, do të gjobitet nga 250 euro deri në 20 mijë euro dhe kujdesi eshte ne plan te pare.

Merkel e ka quajtur një “sukses të brishtë” atë që është arritur deri tani në Gjermani, e cila vijon të shënojë numër të vogël vi ktimash, duke shtuar se “nuk duhet të harrojmë se virusi është ende në ajër dhe ende s’ka vaksinë” por ajo ka dhene keshilla qe duhet te patur kujdes.

Kancelarja njofton edhe lehtësimin e jetës në Gjermani, ku do të nisë pak nga pak hapja e bizneseve, si dhe shkollave pas 4 majit.

Ja 5 masat e reja:
1. 1,5 m largësi mes njerzve. Nese nuk do zbatohet do zbatohen gjobat (250€-20.000€)

2. Do zhvillohet nje App per telefona qe do instalohet me deshire dhe do funksionoje per paralajmerim se kush mund te jetë i semure.

3. Pas 4 majit hapje e shkallezuar e shkollave. Nje here ata që janë para provimeve, diplomimeve dhe te shkollave do kene përparesi.

4. Dyqane deri do hapen nga java tjeter nën mbajtjen rigoroze te rregullave.

5. Parukeritë do të hapen pas javës tjeter, pasi te perpilojne nje plan/ rregullor higjenik per trajtimin e klientëve.

Shpresojme qe ne ditet ne vazhdim te behet me mire.