Këto 4 shenja po ju paralajmërojnë se mëlçia juaj është plot e përplot me helme

0
197

Para se të jetë tepër vonë dhe para se të prekeni nga sëmundjet serioze të mëlçisë, ekzistojnë shenja të caktuara që ju paralajmërojnë se mëlçia është e mbushur me helme dhe ka nevojë për pastrim.

Ndryshimi i ngjyrës së urinës dhe jashtëqitjes

Ndryshimi i ngjyrës së urinës dhe aroma, po ashtu edhe në jashtëqitje, janë indikatorë se keni probleme të brendshme shëndetësore. Megjithëse kjo mundet të ndodhë edhe si pasojë e gjendjes në zorrë apo të urinës, janë simptomë e problemeve me mëlçinë.

Ngërçe dhe inflamacione në stomak

Edhe pse është vështirë të thuhet nëse ngërçet dhe inflamacionet abdominale shkaktohen nga mëlçia, duhet ta vërtetoni këtë. Ngërçet paralajmërojnë edhe se mëlçia nuk po punon si duhet dhe ka telashe me largimin e mbeturinave. Inflamacionet konstante po ashtu përcillen me gazra.

Ndjeshmëria në lëkurë

Grumbullimi i mbeturinave në mëlçi gjithmonë manifestohet me problemet në lëkurë. Të kruarat e pashpjegueshme, irritimet dhe tharja e lëkurës ndodh si pasojë e sistemit të mëlçisë të mbushur me helme.