Kjo shenjë mund të jetë kryesore që ju keni qenë të infektuar, paralajmëron infermierja

Nje infermiere ne qendren e kujdesit ne Uashington ka deklaruar se syte e kuq jane shenja e ‘vetme me e rendesishme’ qe nje pacient eshte infektuar me Covid-19

Sipas Revistes “Mirror” tashme pas nje paralajmerimi zyrtar te shenjave si kolle e thate, ethe dhe shume efekte te tjera, infermierja ka treguar se syte e kuq jane shenje kyce se jeni teinfektuar.

Zonja Chelsey Earnest ka bere kete paralajmerim menjehere pasi ekspertet zbuluan se 1-3% e pacienteve te infektuar kane shfaqur edhe konjuktivitis.

Por me tej Akademia Amerikane e Oftalmologjise ka shpjeguar qartesisht:
“Nëse shihni dikë me sy rozë, mos u frikësoni. Nuk do të thotë që personi është i infektuar me koronavirus”.

Gjithsesi per zyrtaret e shendetesise besohet ende se syte viral roze ose konjuktiviti po zhvillohet ne 1% deri ne 3% e njerzve te prekur me koronavirus.