Kryhet studimi ne Australi: Ilaci kunder morrave largon Covid-19 brenda 48 oresh

Dr.Kylie Wagstaff i Institutit të Zbulimit të Biomedicinës të Monash, është shprehur se ka gjasa qe ilaçi “Ivermectin” mund të ndalojë përhapjen e Covid-19.

Ne Australieshte kryer nje studim i ri ne universitetin Monash qe ka provuar se ilaci i siper permendur mund te ndaloje perhapjen e ketij virusi kaq te forte.

Doktori pergjegjes ka thene: “Ne zbuluam që edhe një dozë e vetme në thelb mund të largojë të gjithë ARN-në virale (duke hequr në mënyrë efektive të gjithë materialin gjenetik të virusit) në 48 orë, madje edhe në 24 orë ka pasur një zvogëlim vërtet të rëndësishëm”.

Ata ne te vertete pretendojne se ilaci ka aftesi ndaluese qe virusi mos futet ne qeliza por ata jane ende duke u siguruar edhe me tej per efektin e tij.

Megjithate kujtojne se ne te gjithe boten ky ilac ka rezultuar me efekt i provuar ne FDA per viruse si HIV, ethet tropikale, dhe gripin.

Megjithese doktoret shtojne se do te duhen fonde per te nisur testimet para dhe [as klinike per para s ‘Ivermeticin’ te mund te per doret ne kunder Covid-19.

Burimi:dailymail.

(A.K.Dosja.al)

Per me teper Ndiqni videon