Ky është QYTETI i ëndrrave në Evropë: Qiraja është 15 Euro, rroga 1200 Euro, nuk ka papunësi, as KRlM dhe as polici

Ky vend quhet Marinaleda dhe është një qytet i vogël në Andaluzi, në pjesën jugore të Spanjës, ka një sipërfaqe prej 25 km katrorë dhe rreth 2700 banorë.

Në këtë qytet ta ndërtojnë shtëpinë instantat përkatëse, aty nuk ka asnjë të papunë dhe rrogat janë 1200 euro. Ka vende plot ku mund të bësh tërvitje pa pagesë dhe ka hapësira për fëmijë apo sport, nuk ka polici dhe interneti është pa pagesë në gjithë qytetin.

Spanjollët kanë shprehur dëshirën për të jetuar dhe shpërngulur në këtë qytet, sepse përveç të tjerash ai tërheq edhe shumë turistë nga mbarë bota.

Ndërkohë që një pjesë e vendit po përballet me probIeme të shumta, qytetarët në këtë qytet treguan se mund të jetojnë mirë, nëse çmojnë vlerat e vërteta dhe e organizojnë vetë jetën. Sipas tyre Harmonia, bashkimi, ndihma e ndërsjellë – janë ato që vlerësohen vërtetë në këtë qytet.

Qytetaret ketu kane hequr dore nga reklamat apo firmat e shumta, me marka te ndryshme e ne vend te tyre kane bere qe rrugeve dhe qendrave tu vendosin emrat e luftetareve te njohur qe kane ndikuar ne te drejtat e punetoreve.

Por te gjithe ata qe duan te ndertojne nje shtepi ketu, te gjitha materialet i kane falas se bashku me punetoret qe i ofron bashkia e aq me teper me siperfaqet e bollshme per shtepia me 190 metra katrore.

Familjeve nuk u ngel gje vecse te paguajne shumene e vogel prej 15 eurosh ne muaj pasi shtepia nuk mund shitet per perfitime private