Ky shtet tjeter i Europës drejt hapjes së plotë nga koronavirusit, do hapi shkollat dhe dyqanet

Belgjika eshte nje vend tjeter qe do te liroj masat shtrenguese dhe do te sjell me shume liri ne vend

Shkollat do të nisin nga java e ardhshme, megjithëse kapaciteti i nxënsve në klasa do të ulet.

Në klasa nuk do të lejohen më shumë se 10 nxënës, të cilët do të respektojnë rregullat qe jane vene.

Ndaj rregullat do jete strikt dhe me kujdes.

Dyqanet e veshjeve me qëllim që njerëzit të përshtaten me rregullat e reja që iu kërkojnë qytetarëve belgë prej moshës 12 vjeçare të mbajnë maska në transportin publik dhe kjo eshte strikt ndaj te gjithe duhet te kene kujdes me rregullat e reja.

Ndërsa dyqanet e tjera do të hapen një javë më vonë. Kafet dhe restorantet nuk do të rifillojnë nga puna përpara datës 8 qershor.

Sipas të dhënave zyrtare, deri në këto momente në Belgjikë raportohen mbi 44 mijë persona të prekur nga virusi por tashme gjendja eshte duke u qetesuar dhe cdo gje po shkon sipas planit.