Mësoni se si të pastroni enët tuaja prej alumini dhe çeliku inox përpara se t’i përdorni për herë të parë

0
123

Pavarësisht nga materiali i tyre, para se t’i përdorni për herë të parë duhet të dini se si t’i pastroni në mënyrë që të jenë gati për të gatuar.

Si të pastroni tenxheren tuaj prej alumini

Ju duhet:

uthull ose limon

Gjëja e parë që duhet të bëni është ta lani shumë mirë me ujë të ngrohtë dhe një detergjent që ju ndihmon të hiqni yndyrën që vjen si mbrojtje e fabrikës. Mbushni me ujë dhe shtoni pak uthull ose limon (për çdo litër ujë shtoni 1/4 filxhan uthull ose lëng limoni). Lëreni në zjarr për 15 minuta. E heqim nga zjarri dhe e lemë tenxheren me përmbajtjen brenda të ftohet për disa minuta. Pastaj, zbrazeni tenxheren dhe thajeni me një leckë të pastër.

Si të pastroni tenxheren tuaj inox

Ju duhet:

Detergjent

Sfungjer

Letër absorbuese

Gjëja e parë që duhet të bëni është ta lani shumë mirë me ujë të ngrohtë dhe një detergjent që ju ndihmon të hiqni yndyrën që vjen si mbrojtje e fabrikës. Shpëlajeni dhe thajeni me letër absorbuese. Mbushni tenxheren 3/4 plot me ujë. Lëreni në zjarr për 15 minuta. Fikni zjarrin dhe hidhni ujin. Thajeni mirë me letër absorbuese dhe gati.