Ministrja sqaron si do jetë lëvizja me makina pas dates 11 majit.Rregullat qe duhet ti dini

Ogerta Manastirliu deklaroi në “Opinion” se pas datës 11 automjetet do të mund të lëvizin pa autorizim dhe kjo do te jete nje leje e re apo nje hap i ri drejt hapjes se plote.

Lëvizja pa leje e mjeteve do të jetë në zonat e gjelbra, por po vlerësohet se mund të përfshihen të gjitha qarqet.

Ja se si shprehet ajo:“Do të lejohet edhe zgjerimi i automjeteve pa autorizim duke nisur pas 11 majit. Po vlerësohet për zonat e gjelbra por po shikohet për të gjithë qarqet” tha ministrja e cila shtoi se transporti publik do të vijojë të mbetet i mbyllur. “Transporti publik po vlerësohet për tu hapur në fazën e fundit”.

Manastirliu tha se duke nisur nga data 18 maj do të rritet numri i riatdhesimeve dhe kundrejte rregullave te reja.

“Nuk mund të themi një datë për hapjen e kufijve por do të rrisim numrin e riatdhesimeve nga data 18 maj”, shtoi ministrja.

Shpresojme qe do bhete me mire.