Mjeku i njohur jep lajmin e mirë: Pritet të vijë medikamenti që dha efekt ndaj Covid-19

Mjeku i njohur Tritan Kalo foli ne emisionin Open ne lidhj me ane te skype, per situaten ne infektiv dhe per trajtimin qe u behet pacienteve.

Ai tha se situata ne Infektiv eshte paksa komplekse sepse ka paciente qe jane ne gjendje te qendrueshme por ka edhe paciente te intubuar qe po marrin kujdes profesional gjithashtu.

Me tej tregoi se trajtimi pacienteve eshte trajtimi i njejte me spitalet me te mira te botes.

“Dua të them që ambasadori shqiptar në Japoni po bën përpjekje që të sjellë në Shqipëri medikamentin që atje ka dhënë shumë efekt, Avigan-in”- tha Kalo.

Japonia sipas te dhenave te fundit ka perdorur Avigan-in si medikament qe ka dhene shume efekt ne kurimin e Koronavirusit.