Mjeku i njohur jep lajmin e mirë, virusi do të largohet shumë shpejt

Mjeku kardiolog Sabit Brokaj gjate nje interviste keto dite ka folur per situaten e tanishme dhe u shpreh se masat e qeverise per te jane te duhura.

Madje per rritjen e rasteve te infektuara ai tha se kjo eshte fillimi i kurbes ne rritje megjithese masat e qeverise duket se kane ndikuar mjaft mire.

Sipas tij ishin te duhura masat e sigurise dhe distanca sociale e fizike e vendosur pas i keshtu mund te trajtoheshin me mire kjo gjendje e Covid-19.

Por per momen tij ai tha se eshte e ngutshme te falsim per bilanc sepse ky behet vetem ne fund.

Gjithsesei ai deklaron se rritja e temperaturave i shkurton jeten koronavirusit.

“Flitet në mënyrë pozitive për testimin. Është mirë për më shumë informacion, por në përfundim trajtimi i sëmundjes fillon me izolimin. Moshat e reja janë më të mbrojtura. Kjo është statistikisht e dukshme në cdo vend. Rritja e temperaturave pret jetëgjatësinë e vir.usit. Unë mendoj se viroza me kohen do të shuhet”, tha shprehimisht Brokaj.