Mjeku i njohur Kalo flet per valën e dytë: Në shtator jo vetëm Covid..

Mjeku i njohur i QSUT, Tritan Kalo, ishte mbrëmë i ftuar në emisionin “Përballë”.

Kalo gjatë emisionit foli per situatën e krijuar nga në vend.

Keshtu ai tregoi nje shqetesim te tij qe eshte situate e verte dhe sjelljet e disa individëve të papërgjeshëm, te cilet nuk respektojnë masat si te tjeret, do te bëjë që të infektohet pjesa tjetër qe mund te jete e pergjegjshme per veten.

“Shqetësimi më i madh që kam tani është që hapja të bëhet gradualisht por sjellja e individëve të papërgjegjshëm do bëjë që me veprimet e tyre ta pësojnë njerëzit e përgjegjshëm”, tha Kalo.

Mjeku u pyet gjithashtu nëse Shqipëria është gati të përballet me një valë të dytë koronavirusi. Pergjigja e mjekut ishte PO pasi sic dihet ende nuk janë shfrytëzuar strukturat e reja.

“Jemi, se nuk janë shfrytëzuar strukturat e parapërgatitura nëse shtrihet një gjë e tillë. Rikthimi në shtator, ka diçka që luhatet por në shtator s’ka vetëm Covid nuk është vetëm gripi janë dhe viroza të tjera”, tha Kalo.