Mjeku kirurg plas në emision, i bën thirrje qeverisë: Çliro karantinën, nëse shtohen rastet…

Nje mendim ndryshe vjen nga mjeku Gëzim Xhepa ai mendon se Shqipëria, kulmin e COVID-19 e ka kaluar në shkurt bashkë me epideminë e gripit AH1N1. Ai shprehet se Shqipëria në 5 javë nuk ka pasur kurbë ngritëse dhe nëse nuk e ka para pikun atëhere e ka mbrapa.Ndaj ai mendon ndryshe nga mjeket e tjere.

Ai mendon se qeveria duhet te lehtesoj daljen apo te cliroj pak me shume karantinen.

Mjeku thote se rasti 0 që është shfaqur 5 javë më parë, prisnim në javën e 3-të rritjen e kurbës apo pikun. A janë këto 4 javë të nevojshme për të shfaqur këtë kurbë eksponenciale, kjo varet nga virusi dhe nga ekspertizat.Kurba është në rënie.

Por duhet te keni kujdes nga paniku është ai që shkaktoi humbje më të mëdhaja në Italinë e Veriut.

Për mua teste të targetuara janë të mjaftueshme dhe të provohen me çlirimin e karantinës.”- tha Gëzim Xhepa.