Mjeku Tritan Kalo: 8 arsye e medha se përse Shqipëria nuk është prekur ende nga koronavirusi dhe nuk besoj te preket

Nje nga mjeket me te mire ne shqiperi Tritan Kalo jep 8 shkaqet pse shqiperia eshte e pa prekur nga koronavirusi.Ne jemi i vetmi vend ne europe qe nuk jemi prek nga virusi sepse Italia Greqia Gjermania po i shtohet numri cdo dite.

Ja cfare thote:

1- Mund te jete rastesi qe nuk ka ardhur virusi

2- masat e mara për të mbajtur nën kontroll fluksin e udhëtarëve si dhe sensibilizimin e tyre, kur ata vijnë nga zona me raste tashmë të konfirmuara me Sars-Cov-2/Covid-19si Kina, Itali, Koreja etj, 3- situata në përmirësim e gripit sezonal

4- mungesa në të shkuarën edhe e infeksioneve nga të tjerë Beta-Coronaviruse (Sars-Cov 2002-2003, Mers-Cov 2012)

5- vendosja gjeografike e Trevave tona,

6- kryqëzimi i qarkullimit të disa infeksioneve të tjera respiratore dhe mekanizmat konkurencialë të tyre për invadimin e organizmave humane,

7- imuniteti i fituar ndaj coronaviruseve minore shkakatare të riniteve e faringiteve mbarë-vjetorë, që në mënyrë të kryqëzuar ndoshta na mbron edhe ndaj një Coronavirusi madhor si Sars-Cov-2/Covid-19,

8- alerti i sistemit tonë imunitar nga vaksinimi i rregullt i popullatës, etj, janë disa shpjegime për realitetin e situatës në të cilën NE ndodhemi….Proud to be a Docotor”

Ndaj shpesojme qe te mos vi ne shqiperi koronavirusi.Dhe nuk besoj se do te prekemi.