Ndizen ‘gjakrat’ mes SHBA dhe Rusisë/ Amerika ushtron ‘presion’ me lëvizjen e gjigandit të saj ushtarak…

Lëvizja e fundit e SHBA pritet të përshkallëzojë tensionet mes Rusisë dhe Ukrainës.

Raportohet se SHBA-të janë duke mbajtur një qëndrim të prerë kundër Rusisë në agresionin e saj ndaj Ukrainës, pasi përveç ndihmave ndaj ukrainasve, kanë vënë në lëvizje edhe makinerinë e tyre gjigante ushtarake.

Raportohet se aeroplanmbajtësja amerikane “USS Harry Truman” ndodhet aktualisht vetëm pak kilometra nga Deti i Zi, pikërisht përballë ngushticës së Dardaneleve.

Ajo ndodhet aty bashkë me anijet e tjera shoqëruese duke i dhënë një mesazh të fortë Putinit dhe ushtrisë së tij.

Aeroplanmbajtësja “USS Harry Truman” është pjesë e Flotës së Gjashtë amerikane, të pozicionuar në Mesdhe.