“Ndodh për herë të parë prej qershorit”/ Mjeku Alimehmeti jep lajmin që mezi e prisnim

“Që prej qershorit 2021, dita e parë që s’kam asnjë pacient me COVID-19 në ndjekje”, ky është lajmi i mire dhe plot shpresë me të cilin e ka nisur ditën epidemiologu Ilir Alimehmeti.

“Dashtë zoti po fillon fundi”, shton ai.

Edhe pse rastet janë rritur prej Omicron, shumë vende të Europës po heqin masat një nga një.

Pacienti zero me COVID-19 në vendin tonë është regjistruar në Mars të vitit 2020, muaj në të cilin nisi edhe “lufta” jonë me pandeminë.

Numri total i infektimeve në vendin tonë ka shkuar 269,601, ndërsa ai i infektimeve është 3,432 deri në këto momente.