Ne shkolle e therrisnin “majmun”. Njihuni me femren me mjekerr

0
224

Anissa Bennett, nga Kanada ja u diagnostikua me çrregullim hormonal në moshën 12 vjeçare.

Një nga simptomat e PCOS-së e bëri atë të zhvillonte diçka të quajtur hirsutizëm – një gjendje që rezulton në rritjen e tepërt të flokëve të errët ose të trashë.

Gjatë shkollës së mesme, ajo u përpoq të zbardhte qimet e fytyrës së saj, por përsëri u ngacmua pa pushim, duke u thirrur me emra si “majmun” nga bashkëmoshatarët e saj.

Më pas, në moshën 22-vjeçare, ajo filloi ta rruajë atë – gjë që e bënte praktikisht çdo ditë deri vonë, kur vendosi të përqafonte veten e saj të vërtetë.

Ajo tani ka ndarë fotot e saj me qimet e fytyrës në TikTok me shpresën për t’i dhënë fund stigmës rreth grave me mjekër dhe mustaqe.

Anissa theksoi se ‘gratë me qime në fytyrë shihen me përçmim’, por shtoi se përgjigja pozitive në internet ka ndihmuar në rritjen e besimit të saj.