Nexhmije Hoxha ka ditelindjen pas 1 muaji, ja sa vjec ben dhe ja se cfare surprize ka pregatitur ajo per te gjithe ne

Nje nga njerezit qe ka jetuar me gjate ne Shqiperi Nexhmije Hoxha edhe pse ne kete moshe eshte ende aktive.

Pas nje muaji në 8 shkurt 2020, Nexhmije Hoxha mbush 99 vjeç.Dhe per nje vit ajo mbush 1 shekull.Nje nga politikanet qe ka jetuar me gjate nga te gjithe.

Në prag të këtij përvjetori ditëlindjeje, Nexhmija i publikon dhe i sfidon të gjithë duke botuar librin mbase më të rëndësishëm të jetës së saj.Ajo ka shkruar gjthcka aty.Ne nje moshe kaq te madhe dhete shkruaj liber.Megjithese ne kete moshe ajo shkruan liber.

Libri i sapobotuar i Nexhmije Hoxhës ka një titull të thjeshtë dhe simbolik njëherësh: “Përjetime dhe meditime në jetën time politike”.Ajo shkruan kujtime dhe mendimet e saj.

Në një farë mënyre ajo është çelësi i fundit i shumë enigmave të një regjimi që sot anatemohet maksimalisht, por që edhe nga shumëkush kujtohet me nostalgji.

Ajo ka 70 vjet ne jeten politike shqiptare.Pavaresisht se kohet kane ndryshuar dhe politika nuk eshte me e njejta.

Është një ngjarje që nuk mund të shmanget, nga historianët sidomos.

Ky liber duhet te lexohet dhe besoj se duhet te jete nje best seller sepse mendohet te jete nje liber i bukur ne kujtime.