Nga maji, fluturimet ne Evrope do të jenë sipas rregullave të reja

Komisioni Evropian ne Maj do te paraqesi nje pakere rregullash te fluturimeve pas heqjes se masave te jashtezakonshme te COVID-19.

Komisionerja Adina Valeana ka thene se masat e reja do te perfshijne distancimin shoqeror te udhetareve ne aeroporte dhe ne aeroplane.

Te gjitha keto masa kane si qellim te garantoje sigurine e shendetit te pasagjereve sdomos ne trafikun ajror qe ka qene kryesori ne perhapjen apo bartjen e koronavirusit.

Nje mundesi e kufizimeve te kompanive ajrore eshte redukimi i numrin te udhetareve duke perfshire mos shitje te ndenjesve te mesme ne aeroplane por kjo do t`i kushtonte shume kompanive te shume te transportit ajror (IATA).

Madje vete ky asosacion ka njoftuar tashme se kriza e koronavirusit mund te shkaktoje rreth 314 miliarda dollare aviokompanive.

Nder masat qe do te diskutohen ne Bruksel perfshijne dezifektimin e detyrueshem te avioneve dhe aeroporteve derisa te zbulohet vaksina eCOVID-19.