Paralajmërimi profesorit: Ky është shteti që mund të përballet me një valë të dytë koronavirusi

Tashme ka filluar vala e dyte e koronavirusit por tashme fuqia e virusit eshte me e lehte por duhet te jeni te kujdesshem.

Christian Drosten Virologu i njohur thote se Gjermania mund të përballet me një valë të dytë të koronavirusit nëse nuk merren masat e nevojshme dhe duhet te jene shume te kujdsshem dhe te ruajn distancimin social.

Ai tha se është i shqetësuar thellësisht nga rritja e rasteve në vend. Ky paralajmërim ka ardhur pas shpërthimit të një vatre infeksioni në një fabrikë mishi, ku mësohet se pas kësaj, janë karantinuar më shumë se 360 mijë persona.

Virologu u shpreh se :Unë nuk jam optimist se brenda një muaji do të kemi akoma një situatë të tillë paqësore siç kemi tani për sa i përket veprimtarisë epidemike. Në dy muaj, unë mendoj se do të kemi një problem nëse nuk i ndizni përsëri të gjithë sensorët e alarmit.

Shpresohet te behet me mire.