Pse nuk duhet të vrisni kurrë një shumkembesh nëse gjeni një brenda shtëpisë tuaj

Mos u shpëtoni nga centipedat e shtëpisë

Së pari, është e rëndësishme të theksohet se shumbkembshit e shtëpisë janë plotësisht të padëmshme (edhe pse kjo nuk do t’i bëjë të mirëpritur.) Por fakti është se shumbkembshit mund të jenë të dobishëm kur bëhet fjalë për insektet ne shtepin tuaj.

Ata mund të vrasin termitet, buburrecat, merimangat, molën, brumbujt e qilimave dhe mizat. Ata përdorin këmbët e tyre për të “laso” deri në prenë e tyre.Ndaj nese nje shtepi pa insekte lerini ata ne punen e tyre.

Por mos e shkelni me kembe zbathur nje shumekembesh pasi plaga mund të jetë po aq e dhimbshme sa një pickim blete. Por ne nje rast te till perdorni akull për të reduktuar çdo ënjtje.shijejete.com/