Putin i është përgjigjur në telefon Macron/ Dalin detajet, ja për çfarë janë dakordësuar

Zbardhen detaje nga biseda mes presidentit rus Vladimir Putin dhe homologut të tij francez Emmanuel Macron.

Putin i tha Macron se qëllimet e ope racionit të Rusisë në Ukrainë-çmilit arizimi dhe statusi neutral i saj-do të arrihen në çdo rast.

Putin tha se çdo përpjekje e Kievit për të vonuar negociatat do të rezultonte që Moska të shtonte më shumë listën e kërkesave.

Edhe më herët gjatë kësaj të hëne presidenti francez bisedoi me Putin, duke këmbëngulur që të shpallë ar mëpushimin dhe të shmangë godi tjen e civilëve.

Pas bisedën, Macron tha se Putin kishte dhënë sinjale se ishte i gatshëm që të ndalonte të gjitha s ulmet ndaj civilëve.

Presidenti francez shtoi se kishte sugjeruar që liderët të qëndronin në kontakt gjatë ditëve në vijim.