Putin probleme shëndeti i tij mendor “po degradon me shpejtësi”, ish-kolegu i presidentit rus: Mund të përdorë edhe…

Shëndeti mendor i presidentit rus Vladimir Putin po “degradon me shpejtësi”, kështu shprehet një ish-kolegu i tij.

Pavarësisht javëve të tëra negociata dhe kërcënime me sanksione të rënda nga Perëndimi, Putin vendosi të nisë pushtimin e Ukrainës.

Tashmë, një ish-koleg i Putinit, Andrey Illarionov, thotë se presidenti rus “po çmendet gjithnjë e më tepër”.

Duke folur për BBC Radio 4 ai tha se Putin “po evolon, për të qenë më i saktë, ai po de-evolon”.

“Gjithnjë e më tepër ai po deliron, shëndeti i tij mendor po degradon”, u shpreh Illarionov.

Shqetësimet më të mëdha për shëndetin mendor të Putin, vijnë edhe për arsye se ai e ka gishtin te butoni i armëve .

Illarionov gjithashtu paralajmëroi se Putin mund t’i përdorë armët ndaj sipas tij situata është tepër kritike.

“Nuk besoj se Perëndimi e kupton kërcënimin, jo vetëm ndaj Ukrainës por për të gjithë Perëndimin”.

Sidoqoftë, ministri i Mbrojtjes së Britanisë së Madhe, Ben Ëallace nuk mendon se Putin do të arrijë deti aty sa të përdorë armët e fuqishme.