Rregulla të reja qe po aplikohen ne Aeroportet e të gjitha vendeve Evropiane si Gjermania, Zvicra…

Tashme bota ka ndryshuar dhe rregulla te reja do jene prezente kur ne udhetojme.

Gjithmon duhet ti jemi strikt dhe te mos gabojm.Kjo eshte dhe menura per nje jete normale larg koronavirusit.

Pasagjerët duhet të planifikojnë më tepër kohë për të shkuar në aeroport në të ardhmen.

Paketa e masave ka për qëllim ta shmangë thuajese krejtësisht rrezikun e inf eksionit nga sëm undja e mushkërive COV ID-19, nëse trafiku ajror rifillon nga puna, tha drejtori ekzekutiv i kësaj shoqate Ralph Beisel.

Aktualisht në aeroportet gjermane nuk ekziston një detyrim i përgjithshëm për të mbajtur maskë në terminalet e aeroporteve.

Deri tani një detyrim i tillë ekziston vetëm për aeroportet në landet e Bavarisë, Baden-Vürtembergut, Nordrajn –Vestfalise Saksonisë së Ulët dhe në atë të Berlinit dhe Bremenit.

Mbajtja e maskave do të jetë e detyrueshme në të gjitha aeroprotet e Gjermanisë.

Shoqata rekomandon që aeroportet të ngadalësojnë proceset e ndryshme në aeroport, si p.sh. në sportelet për check-in apo në kontrollet e bagazheve në mënyrë që pasagjerët të kenë mundësi të ruajnë distancën minimale fizike.