Sa kohë duhet te qëndroj pula në frigorifer? Dhe kur mund tju helmoj

0
559

Rekomandohet të mbajmë pula e freskët në frigorifer për një periudhë kohore të caktuar për të siguruar qëndrueshmërinë dhe sigurinë e ushqimit.

Pula e gatuar mund të qëndrojë në frigorifer afërsisht 3-4 ditë. Sa me shpejt ta konsumoni aq me e shendetshme eshte.

Një pulë e tërë mund të ngrihet deri në 1 vit ne ngrirese.

Si të dalloni nëse mishi i pulës është i demshem

Ndryshimet në ngjyrë: Pula e papërpunuar dhe e gatuar që ka filluar të marrë një ngjyrë gri-jeshile mos e konsumo se mund tju helmoj.

Njollat e mykut gri në jeshile tregojnë rritjen e baktereve.

Era: Si pula e papërpunuar, ashtu edhe e gatuar lëshojnë një erë acidike që i ngjan amoniakut dhe nuk lejohet te konsumohet.