Sa shpesh bëjnë mardhenie intime çiftet e martuara?

0
716

Sa shpesh bëjnë mardhenie intime çiftet e martuara?

Sipas një studimi të vitit 2017 ekspertet tregojne se një çift i martuar mesatar amerikan kryen marrëdhënie 56 herë në vit, që është rreth një herë në javë. Ekspertët tregojne se kjo eshte nje shifer normale per ciftet te moshesh mbi 40 vjec por ky numer mund te rritet apo te pakesohet sipas mundesis dhe casteve qe perjeton cifti.

Nëse frekuenca juaj seksuale nuk përputhet me numrat që shihni më lart, nuk ka nevojë të shqetësoheni, për sa kohë që jeni të kënaqur. Cdo cift i martuar kenaqet sipas menyres se tyre dhe eskperiences se tyre trasnmeton shikon.news

Por nëse keni vënë re një ndryshim në frekuencën tuaj seksuale dhe nuk jeni të kënaqur për këtë, mund të jetë koha për të marrë masa.

Një studim i vitit 2015 i publikuar nga Shoqata për Personalitetin dhe Psikologjinë Sociale zbuloi se çiftet që bëjnë seks çdo javë janë më të lumtur trasnmeton shikon.news

“Megjithëse seksi më i shpeshtë shoqërohet me lumturi më të madhe ka thene studiuesja Amy Muise.

“Gjetjet tona sugjerojnë se është e rëndësishme të ruani një lidhje intime me partnerin tuaj, por nuk keni nevojë të bëni seks çdo ditë për sa kohë që e mbani atë lidhje.”

Por Kerner shton se ju duhet të përqendroheni në atë që ju bën të lumtur nuk ka rendesi numri por casti qe te dy partneret te jene gati dhe ta shijojne ate trasnmeton shikon.news