Sa shpesh duhet të bëjnë dashuri një çift i martuar?

0
239

Në vitet e mia të punës me çifte të martuara, kam zbuluar se shumë probleme martesore mund të gjurmohen në çështje, beteja dhe zhgënjime që lidhen me intimitetin. Shumica e çifteve përballen me zhgënjimin e të pasurit një bashkëshort me një dëshirë seksuale vazhdimisht më të fortë se tjetra, gjë që shpesh çon në pyetjen, sa shpesh duhet të kryejë mardhenie një çift i martuar?

“ Burri duhet të plotësojë nevojat intime të gruas së tij dhe gruaja duhet t’i plotësojë nevojat e burrit të saj.

Ky pasazh i mësipërm në thelb thotë se një çift i martuar duhet të bëjë dashuri aq shpesh sa dëshiron njëri prej bashkëshortëve. Kjo është goxha revolucionare. Kur një çift pret derisa të dy bashkëshortët të jenë njëlloj në humor, rrallë do të ndodhë! Ky model kërkon një mentalitet të nënshtrimit të ndërsjellë dhe vetëmohimit për hir të tjetrit, i cili jo vetëm që do të përmirësojë jetën tuaj seksuale, por është gjithashtu një qasje e shkëlqyer për të përmirësuar aspektet e tjera të martesës suaj.

Ndërsa lidhet me martesën tuaj, unë do t’ju inkurajoja të bëni dashuri aq shpesh sa dëshiron bashkëshorti me dëshirën më të lartë. Kjo nuk është praktike 100% e kohës, por vendoseni qëllimin tuaj që të mos “privoni njëri-tjetrin” dhe ndërsa frekuenca e të bërit dashuri rritet, lidhja juaj e përgjithshme në çift ndoshta do të rritet gjithashtu (për arsyet e renditura më poshtë).

Kur një çift nuk lidhet vazhdimisht në dhomën e gjumit, mund të fillojë të ketë disa pasoja të mëdha në fusha të tjera të marrëdhënies. Kur e bëni zakon të vazhdueshëm dashurinë në martesën tuaj, do ta forconi martesën në të gjitha mënyrat. Këtu janë vetëm disa shembuj se si më shumë intimiteti në martesën tuaj mund të ketë ndikime të mëdha:

*Do t’ju afrojë ju dhe bashkëshortin tuaj në një nivel fizik, emocional dhe madje edhe shpirtëror.

*Studimet sugjerojnë se frekuenca e lartë seksuale mund të ndikojë në shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme.

*Një studim i fundit në CNN.com sugjeron se seksi i shpeshtë (ata e përkufizuan atë si të paktën 3-4 herë në javë) në fakt mund t’ju bëjë më të suksesshëm dhe fitimprurës në karrierën tuaj.

* Frekuenca më e madhe mund të ulë nivelet e stresit dhe zhgënjimit seksual në martesën tuaj.

* Frekuenca më e madhe mund të ulë statistikisht rrezikun dhe tundimet që mund të çojnë në tradhti bashkëshortore.

* Frekuenca më e madhe është ARGËTIM. A keni vërtet nevojë për më shumë arsye?

Nëse ky postim ju ka ndihmuar, ju lutemi shpërndajeni duke përdorur lidhjet më poshtë që të mund të ndihmojmë edhe çiftet e tjera të martuara!

shijejete.com/