Shifrat të mira vijne nga Gjermania! Më shumë të shëruar sesa të infektuar me Covid-19

Shifrat janë përkrah Gjermanisë! Më shumë të shëruar sesa të infektuar me Covid-19

Instituti “Robert Koch” ka njoftuar sot keto shifra: “60.200 persona janë shëruar plotësisht nga koronavirusi në Gjermani, teksa rastet aktive janë 57.606”

Por sipas institutit në fjalë, kjo shifër ngjall me shume shpresë se masat parandaluese të vendosura nga autoritetet gjermane COVID-19 janë goxha efektive.

Ndërkohë që 3,022 pacientë kanë nderruar jete si pasojë e koronavirusit deri më tani, duke pershirekutupërfshirë 129 personat te të regjistruara në 24 orët e fundit.

Por Ndonese Gjermania është vendi i pestë më i infektuar në botë, numri i jeteve te humbura në vend është shumë më i ulët në krahasim me SHBA-në, Spanjën, Italinë dhe Francën deri me tani.