Shkencëtarët tregojnë se ky eshte rreziku më i madh për përhapjen e koronavirusit

Tashme te gjithe ne duhet te jemi vigjilent sepse koronavirusi eshte ne perhapje te madhe masive ndaj duhet te marrim masat per ta parandaluar.

Dhe ne duhet te kujdesemi per veten tone dhe familjen tone.Izolimi ne shtepi eshte menyra me e mire per te larguar virusin nga jeta jone.

Por duhet te beni kujdes me celularin pasi sipas një analize nga Journal of Hospital Infection, koronaviruset dhe mikrobet e tjera mund të jetojnë në sipërfaqe si qelqi, metali ose plastika deri në nëntë ditë. Dhe telefonat dihet se kanë më shumë baktere se vendet e tualetit.

Ndaj duhet te pastroni celularin tuaj sepse eshte nje burim i virusit.

Kjo do të thotë, pa marrë parasysh sa shumë larja e duarve dhe sanitizimi ju bëni, nëse ktheheni menjëherë dhe merrni një telefon të papastër, ju po ekspozoni potencialisht veten ndaj atyre mikrobeve të njëjta që sapo i shpëtuat.

Drejtori i shërbimeve mjekësore të Ministrisë së Shëndetësisë në Singapor,thote se pastrimi i telefonave celularë ishte një masë më e rëndësishme parandaluese sesa vënia e një maske për fytyrën.

Ja si ta pastroni celularin tuaj:

–Leckë e mikrofibrit

-ujë

-sapun

-Ja si duhet të veproni, siç rekomandohet nga Apple dhe Samsung:

-Fikni iPhone tuaj.

-Hiqni çdo mbulesë në pajisje.

-Fshini ekranin dhe sipërfaqet me një leckë të butë, pak të lagur, pa garzë.

-Nëse pajisja juaj është ende dukshëm e ndotur ose mikrobet janë shqetësuese, përdorni një leckë të butë pa garzë me ujë të ngrohtë me sapun.

Por mos e pastroni ekranin me alkool se mund ta demtoni ate.