Shmangni kancerin e zorrës së trashë duke eleminuar këto ushqime

Kanceri i zorrës së trashë është një nga llojet më të zakonshme të kancerit. Edhe pse jo aq vdekjeprurëse si të tjerët, është ende i rrezikshëm dhe duhet të kapet sa më shpejt që të jetë e mundur. Zorra e trashë është një organ i rëndësishëm i cili duhet të mbahet i shëndetshëm dhe i pastër në mënyrë që çdo gjë në trup të funksionojë siç duhet. 5-10% e rasteve të kancerit të zorrës së trashë janë gjenetike, 20% nga infeksionet, 30% nga pirja e duhanit dhe 35% janë shkaktuar nga dieta e keqe dhe e sëmurë. Pjesa tjetër e rasteve i atribuohet stilit të jetesës sonë të sëmurë. Sipas hulumtimeve, ky lloj kanceri mund të parandalohet duke shmangur disa gjëra të thjeshta që bëjmë çdo ditë.:

1. Nuk ka fibra të mjaftueshme në dietën tuaj
Fibra është absolutisht thelbësore për funksionimin e zorrës së trashë siç duhet. Ajo rrit tretjen dhe përmirëson thithjen e ushqyesve dhe mund të gjendet në fara Chia, kumbulla, mollë, limon dhe flaxseeds.

2. Nuk hahet mjaft fruta dhe perime
Ky është një nga gabimet më të mëdha që bëjmë të gjithë. Frutat dhe perimet e freskëta janë thelbësore për shëndetin. Sugjerojmë të përfshini perimet me gjethe jeshile, mollë dhe kumbulla në dietën tuaj për të parandaluar kancerin e zorrës së trashë.

3. Rregulloni nivelet e vitaminës D
Vitamina D është e rëndësishme për procese të shumta në trup – me qëllim që të optimizohen nivelet e saj, duhet të bini diell më shumë dhe të hani më shumë ushqime të pasura me vitaminë D.

4. Shmangni ushqimet e përpunuara
Ushqimet e përpunuara janë shumë të rrezikshme dhe në mënyrë të konsiderueshme rrisin rrezikun e sëmundjeve të shumta duke përfshirë kancerin e zorrës së trashë.

5. Eliminimi i mishit të kuq nga dieta juaj
Mishi i kuq rrit rrezikun e kancerit. Problemi nuk është vetë mishi por lopët ushqehen me kokrra të mbushura me glyphosate, një kancerogjen i njohur që mund të dëmtojë shëndetin.

6. Mbipesha
Njerëzit e mbipeshë janë më të prirur ndaj rrezikut të sëmundjeve përfshirë kancerin e zorrës së trashë. Yndyra e tepërt e barkut është shumë e rrezikshme dhe një nga arsyet që çojnë drejt kancerit të zorrës së trashë.

7. Pasiviteti fizik
Inaktiviteti fizik mban rrjedhën e gjakut të qëndrueshëm që lejon toksina dhe patogjene të grumbullohen në inde dhe të shkaktojnë probleme të mëdha shëndetësore.

8. Abuzimi me alkoolin
Pirja e sasive të mëdha të alkoolit është një nga shkaqet kryesore të kancerit të zorrës së trashë dhe shqetësimeve të tjera shëndetësore.

9. Hudhër
Hudhra është një perime e shëndetshme që mund të trajtojë shumë sëmundje dhe kushte dhe të përmirësojë sistemin tuaj imunitar.

Burimi: Healthylifevision
©gatuajshendetshem/a.c./