Shqiptarët jane popull qe kane imunitet ndaj koronavisusit: teza e pabesueshme e mjekeve qe po cudit te gjithe

Te gjithe po cuditen me Shqiperine se pse nuk ka asnje rast me koronavirus.Cfare po i ben Shqiptaret kaq te fuqishem apo eshte fati yne qe te mos prekemi nga ky virus?

Është fakt se edhe pse shqiptarët përbëjnë grupin e dytë më të madh të të huajve në Itali—në Itali jetojnë të paktën 700 mijë, por me gjasa rreth 900 mijë shqiptarë, asnjë prej tyre nuk dihet të jetë prekur nga koronavirusi eshte e cuditshme pse asnje nga ata nuk eshte infektuar.

Burimet shendetesore bejne me dije se nga 3500 te infektuar ne itali asnje prej tyre nuk eshte shqiptar dhe kjo po i cudite te gjithe.

Dhe ne Shqiperi hyjn mbi 3mije apo 4 mije Shqiptar cdo dite dhe deri tani nuk ka asnje rast.

Në biseda me mjekë infeksionistë japin hipoteza që po shqyrtohet nëse imuniteti i fituar nga shqiptarët ndaj malarjes ofron mbrojtje edhe ndaj koronavirsuit.

Është fakt se për shkak të malarjes shqiptarët, në përgjithësi, kanë fituar ndryshime të qelizave plazmatike, pjesë e sistemit imunitar, të cilat kanë krijuar mbrojtje ndaj malarjes. Këto ndryshime janë studiuar dhe bërë publike gjërësisht nga mjeku i shquar shqiptar Prof. Dr. Ines Boletini.

Kjo hipotezë, sado e pabesueshme, po hulumtohet dhe së shpejti do të kemi përgjigjen.
Ndërkohë që fakti mbetet se në mënyrë të pashpjegueshme shqiptarët mbeten të paprekur krejtësisht nga koronavirusi.Nje mrekulli e vertete per nje popull te varfer dhe me nje mjeksi te rrenuar.