Si e nxiti gruaja per nje lopë dhe sot është një nga biznesmenët e mëdhenj në Shqipëri

Një nga biznesmenët e suksesshëm shqiptar Isuf Begaj ka treguar historinë e tij të suksesit të kompanisë “Erzeni”.

Një nga shkaktarët kyresore të të gjithë historisë ishte gruaja e tij dhe iniciativa që ajo kishte.

Ai tregon se:“Morëm një lopë nga koperativa buqësore dhe këtë lopë e çova në 9-të krerë lopë brenda një kohe shumë të shkurtër. Pra ishim të apasionuar si unë dhe ime shoqe, e cila kishte punuar në bujqësi por më tepër në blegtori edhe e kishim pasion bagëtinë. Duke bërë 10 krerë lopë, menduam ku ta çojmë në atë kohë gjithë atë qumësht dhe menduam të bënim një baxho. Por si do ta bënim? Se nuk kishim asnjë mjet në atë kohë. Ime shoqe ishte shumë inisiatore, tha do t’i gjejmë veglat. Mori kazanin e larjes së rrobave dhe një bidon që kishim marrë nga koperative për qumështin dhe filluam punën. Një fshatar solli dhe ai qumështin dhe filloi të shtohej sasia që grumbullonim.

Isufi tregon se kemi vuajtur shume ne fillim te gjithe prodhimet i dergonim me autobuz ne Berat. Bashkeshortja rrinte ne markat dhe un shkoja neper dyqane me e shperndar dhe me pas furnizuam te gjitha dyqanet ne Berat u shpre ai.