Si ta pastroni me lehtësi stufen tuaj. 3 receta qe do na falenderoni

5 mënyra për të pastruar furrën tuaj

Metoda 1: Opsioni i vetë-pastrimit
Kjo është mënyra më e lehtë për të pastruar një furrë dhe nuk përfshin pastrues kimik. “Cikli i vetëpastrimit është një veçori që kursen kohë nuk blene detergjent”.

Metoda 2: Sodë buke dhe uthull
Nëse nuk ju pëlqen të përdorni kimikate , mund t’i bëni vetë duke përdorur uthull, sodë buke dhe ujë. “…Soda e bukës vepron si një gërryes dhe uji zbut grimcat e pjekura dhe liron grimcat e ushqimit”“ Bëni një pastë dhe aplikojeni me bollëk në sipërfaqet e brendshme të furrës dhe jepini 20 minuta (idealisht më shumë) për të zbërthyer ushqimin e djegur.”

Për më tepër, spërkatni uthull mbi pastën e sodës së bukës dhe vendoseni për 20 minuta. Fërkojeni furrën me sfyngjer jo gërryes dhe më pas fshijeni me një leckë të lagur me mikrofibër.

Metoda 3: Sodë buke dhe limon
Kjo metodë kërkon dy limonë të mëdhenj ose gjysmë filxhani acid citrik. Filloni duke spërkatur sodë buke rreth furrës dhe fshijeni me ujë, duke u siguruar që të përhapet në të gjithë. Lëreni këtë të qëndrojë për 10 minuta. Përzieni ose lëngun e dy limonëve ose acidin citrik në një ene me ujë të ngrohtë dhe përdorni këtë përzierje për të larë sodën e bukës. Pasi furra të jetë e pastër, shpëlajeni përsëri me ujë me limon për të lënë një aromë të këndshme.

Këshilla bonus për pastrimin e furrës

Gjithmonë sigurohuni që furra të jetë e fikur dhe e ftohtë përpara se të filloni pastrimin.

Vishni rroba gome gjatë fërkimit, veçanërisht kur përdorni kimikate të forta.

Hiqni me dorë çdo pjesë të madhe të papastërtive dhe mbetjeve ushqimore përpara se të aplikoni pastruesin.

Përdorni një furçë dhëmbësh për të arritur zonat më të vogla.

Për yndyrën e pjekur, aplikoni pastën e sodës së bukës me spërkatjen e uthullit dhe lëreni brenda natës përpara se ta fshini me një sfungjer.

Nëse jeni duke pastruar një furrë me gaz, shmangni pikimin e pastrues në djegësin e gazit nën foletë e ventilimit. Një mënyrë për ta parandaluar këtë është të mbuloni pjesën e poshtme të ventilimit me fletë metalike gjatë djegies. Mos harroni të hiqni letrën përpara se ta përdorni përsëri furrën. Shiko.news