Si të pastroni frigoriferin dhe të largoni erën e keqe prej tij

0
144

-Hapi i parë në pastrimin e frigoriferit tuaj është të shkëputni plotësisht pajisjen nga priza për të shmangur çdo dëmtim ose goditje elektrike.

-Hiqni të gjitha sendet e lëvizshme: raftet, raftet, sirtarët, kapakët dhe lajini me ujë, sfungjer dhe detergjent të butë. Ose përgatitni një tretësirë ​​me sode buke (1 lugë gjelle) të holluar në 2 litra ujë të ngrohtë.

Në fund, kaloni një leckë të thatë në të gjithë pjesën e brendshme të pajisjes, futeni përsëri në prizë dhe futni ushqimin e mirë brenda saj.

Si të pastroni pjesën e jashtme të frigoriferit
-Hiqni të gjithë pluhurin dhe papastërtitë me një leckë të thatë nga sipër, përpara dhe nga anët.

-Përdorni një sfungjer të butë të lagur në ujë me detergjent neutral dhe kjo mjafton për të hequr yndyrën e grumbulluar vetem tek dera jo prapa.

-Për të pastruar pjesën e pasme të frigoriferit, hiqeni atë nga priza dhe përdorni një furçë për pluhur ose një leckë të thatë, asnjëherë mos përdorni ujë.

Për të larguar aromat e pakëndshme nga frigoriferi:

-Vendosni brenda tij një kavanoz të hapur me sodë buke ose me pak uthull të bardhë;

-Vendosni një ose dy guralecë qymyr druri në frigorifer.