Situatë e pazakontë ne Danimark rikthen fëmijët në shkollë kopshe dhe cerdhe, pamje nga rregullat e reja

Vendi i pare ne evrope qe hapi shkollat eshte Danimarka pas mbylljes ne 12 mars qe te mos infektoheshin femijet me koronavirus.

Cerdhet, kopshtet dhe shkollat fillore i kanë mirëpritur fëmijët ditën e sotme, të cilët janë fotografuar jashtë godinave, duke qëndruar 2 metra larg njëri-tjetrit, për të ruajtur rregullat e distancës sociale dhe keto ishin rregullat e reja qe duhet ti kishin parasysh fmeijet..

Në fillim të prillit, qeveria e vendit njoftoi se shkollat do të rihapeshin “me kushtin që të gjithë të mbajnë distancën e tyre dhe të lajnë duart”. Rregullat speciale nënkuptojnë që shkollat duhet të sigurojnë që një distancë prej rreth 2 metrash të mirëmbahet midis tavolinave në klasa dhe pushimet për nxënësit duhet të organizohen në grupe të vogla.

Por disa prindër kanë kundërshtuar rihapjen e shkollave, duke firmosur një peticion që ka mbledhur rreth 18,000 nënshkrime.