Surprizat e motit në Ballkan, çudia nuk mbaron me vapen e menjëhershme, ja çfarë parashikohet në ditët në vijim

Vijne lajme te reja nga moti i nxehti afrikan pas gati 10 ditësh vjen sërish Europën Jugore dhe pritet qe moti te jete e nxehte.

Nga temperaturat deri 37°C të shënuara në gadishullin Iberik në ditët e para të majit, datat 22-25 maj sjellin në skajin tjetër të Europës temperatura deri në 35-40°C.

Ajri i nxehtë do të ngjiten nga Afrika drejt Mesdheut Qendror dhe Ballkanit duke bërë që termometri gjatë mesditës të ngjitët në 40°C në Jugperëndim të Turqisë.

Nga sot deri mesjavën tjetër, termometri do të ngjitet nga 35°C në 38°C në Jug të Italisë dhe rajonin e Ballkanit nga Bosnja në brigjet e Greqisë ndërsa me kulmin e kësaj vale nxehtësie do të përballet Turqia, ku termometri do të shënojë temperatura nga 39-40°C.

Pritet qe kjo vere te jete e nxehte dhe duhet te pergatitemi.