Të gjithë duam të ikin në Gjermani, i riu rrëfen atë që i pret shqiptarët në atë vend

0
64

Brenda një periudhe shumë të shkurtër kohe një pjesë e madhe e të rinjve si në vendin tonë, por edhe në Kosovë janë larguar drejt Gjermanisë.Disa prej tyre janë shprehur se në Shqipëri, por edhe në Kosovë iu shua çdo shpresë ndaj edhe u detyruan të lënë vendin e tyre dhe të largohen për një jetë më të mirë.

Por, një i ri nga Kosova që punon në Gjermani ka treguar për punën e vështirë që bën në këtë shtet. Sipas këtij të riu Gjermania është shumë ndryshe nga se çfarë e prezantojnë në Shqipëri dhe në Kosovë.

I riu shfaqet mbi disa skela duke punuar për ndërtimin e një objekti. Po ashtu ai thotë se puna që bëjnë shqiptarët në Gjermani është shumë e rëndë dhe e vështirë.

I riu thotë:

Ja si jetohet kështu duke bërë llaç. Këtu s’jetohet kollaj.”

Mesa duket Gjermania nuk qenka toka e premtuar dhe paska edhe një anë tjetër të medaljes sipas asaj që tregon i riu nga Kosova.