Termet me magnitude te lart godet vendin e njohur.Jas sa ishte magnituda

Pas vendeve te ballkanit tashme lekundjet sizmike shkundin Turqin ku magnituda eshte e larte dhe problematike

Tërmeti me magnitudë 5,7 balle ishte shume i forte demtoj banesa dhe njerez te ndryshem kishin demtime.

Autoriteti për Katastrofat dhe Emergjencat njoftoi se dridhjet e forta të tokës u raportuan në provincën e Bingolit rreth orës 5,24 me kohën vendore, të ndjekura nga 90 pasgoditje, dy prej tyre me fuqi mbi 4,6 ballë.

Autoritetet lokale shpërndanë mbi 1,300 tenda për strehimin e përkohshëm të banorëve.

90 ekipe ekspertësh vizituan vendngjarjen për të vlerësuar dëmet, përfshirë zv.presidentin turk dhe ministri i brendshëm e ai i urbanistikës.