Udhëtoi me avion vajza kishte dhimbje pasi kolltuku i avionit ishte shumë i vogël

Një bloger udhëtimesh po u kërkon linjave ajrore që të prezantojnë një kujdes të vecante për njerëzit që janë mbi peshë dhe të bejnë një kolltuk më të madh. Pasi ai kolltuk qe eshte ne avion eshte shume i vogel dhe nuk ulemi dot dhe heren e fundit qe udhëtova kisha shume dhimbje ne duar.

Jaelynn ka kërkuar që kompanit e udhetimeve të mendojnë dhe për ne.

Propozimet e saj do të shihnin udhëzime të qarta për klientët e të gjitha madhësive dhe do të nënkuptonin dhënien e sa më shumë vendeve falas për pasagjerët me madhësi plus sa u nevojiten për të qenë të rehatshëm,


Peticioni i saj është nënshkruar deri më tani nga më shumë se 5,700 njerëz.

Udhetimi i fundit më la “të mavijosur” dhe me “dhimbje” për shkak të mbështetësve të krahëve në avion pasi kolltuku ishte shumë i vogel.

Krahas peticionit, ajo shkroi: “Si udhëtarë plus-size, unë dhe partneri im fatkeqësisht kemi përjetuar diskriminim dhe shqetësim gjatë fluturimit.

“Gjatë një fluturimi i fejuari u diskriminua nga pesha që kishte dhe vendi shumë i vogel i kolltukut. Ne jemi një cift më peshë dhe kompanitë duhet të kujdesen dhe për ne.