Vjen lajmi i mire per cmimet e biletave te urbaneve, reagon me ne fund reagon bashkia e Tiranes

Bashkia e Tiranës njofton se ka nisur disbursimin e subvencionit për transportin publik në kryeqytet. Sipas Bashkisë, për muajin Janar 2022, shoqatat e transportit marrin në total 120 mijë euro, ndërkohë që pagesat do të bëhen çdo muaj në bazë të skemës së subvencionimit. Shuma totale e subvencionit e miratuar nga Bashkia e Tiranës si paketë ndihmë për operatorët e transportit publik është 1 milionë euro.

Kjo është hera e parë në histori që Bashkia e Tiranës vendos të japë një fond me vlere 1 milion euro per sherbimin urban me qëllim që mos rritet çmimi i biletës dhe të përmirësohet shërbimi.