Zelenskyy del në përfundimin dhe ben deklaraten e forte per NATON

Pas disa ditë thirrjesh, Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy ka dalë në përfundimin se NATO ka frikë nga Rusia.

elensky ka sulmuar indirekt NATO-n gjatë një interviste për mediat e huaja.

Në fjalën e tij ai tha se nuk do të bëjë më kërkesën në NATO për anëtarësim, pasi sipas tij, aleanca ka frikë nga një konfrontim i mundshëm me federatën Ruse.

“Kuptuam se NATO nuk është gati të pranojë Ukrainën. Aleanca ka frikë nga gjërat kontradiktore dhe konfrontimi me Federatën Ruse.”-u shpreh Zelenky.

Ndër të tjera Zelensky ka konfirmuar se Ukraina nuk do të heqë dorë nga lufta me Rusinë.