3 zakone të gabuara kur beni urinën, të gjitha femrat duhet të kenë kujdes

0
189

3 zakone të gabuara kur beni urinën, të gjitha femrat duhet të kenë kujdes

1.Ndaloni së shkuari në tualet ‘për çdo rast’
Fshikëza e urinës është një rezervuar mbajtës dhe ajo duhet të zbrazet vetëm kur është plot.
Doktoresha Esther Stubbs thotë: «Duke urinuar shpesh, ju po e stërvitni fshikëzën tuaj që të të zbrazet edhe kur nuk është plot.»

2.Shmangni acarimin
Ester tha: “Substancat si alkooli, kafeina, agrumet dhe pijet e gazuara irritojnë dyshemenë e fshikëzës, duke ju bërë të ndiheni sikur keni nevojë për të urinuar më shpesh. Thjesht i evitoni ato.”

3.Mësoni ‘mjeshtërinë’
“Knack” është një teknikë e thjeshtë e shtrëngimit të dyshemesë së legenit pak para se të kolliteni, teshtitni, kërceni ose qeshni.
Esther tha: “Kjo teknik mbyll sfinkterin e qafës së fshikëzës duke parandaluar rrjedhjen e urines në këto momente të rrezikshme.”

Perktheu Maria C.
shijejete.com