5 llojet e femrave që tradhëtojnë më shumë

0
312

Ka shumë arsye pse një grua mund të tradhtojë. Disa nga këto nuk kanë të bëjnë me marrëdhënien dhe gjithçka ka të bëjë me pasiguritë që nuk mund t’i shihni. Ndonjere jeta te sjell te papritura qe njeriu as qe mund ta imagjinoj.

Këtu janë 5 llojet e grave që tradhtojnë

Gruaja e lënë pas dore.
A ndiheni e nënvlerësuar, e lënë pas dore apo e injoruar? Ndonjëherë, gratë tradhtojnë sepse ndihen sikur janë më shumë si një shtëpiake, dado ose ofrues financiar sesa një e dashur ose grua. Ata do të kërkojnë një situatë të jashtme që i vërteton ata për atë që janë. Ata nuk duhet të mendojnë për përgjegjësitë e tyre ose të ndihen sikur nuk vlerësohen.

Gruaja e lënë pas dore gjithashtu mund të dëshirojë intimitet. Gratë në përgjithësi ndihen të lidhura dhe të vlerësuara nga të tjerët përmes intimitetit emocional sesa aktivitetit seksual. Kur u mungon ai lloj lidhjeje nga partneri i tyre kryesor, ata mund t’i drejtohen një burri tjetër për këtë.

Gruaja e kontrolluar emocionalisht.
Kur një grua largohet emocionalisht nga marrëdhënia e saj, ajo mund të tradhtojë. Kjo mund të shfaqet si mashtrim fizik, por shpesh, shfaqet si mashtrim emocional. Mashtrimi emocional ose mendor është të shikosh me një dëshirë të qëllimshme dhe të vetëdijshme për të kënaqur epshin; të përfytyrojë situata në mendje; të mendosh për tradhtinë bashkëshortore me një person deri në pikën që po të jepej mundësia, do të kryeje aktin fizik. Ajo që është aq sabotuese për këtë formë të tradhtisë bashkëshortore është fakti që njerëzit nuk e marrin aq seriozisht sepse nuk ka pasur asnjë aktivitet fizik. Kushtojini vëmendje qëndrimit të vajzës suaj ndaj sjelljes. A duket ajo e tërhequr apo e kulluar? Megjithëse mund të mos jetë mashtrim, mund të tregojë diçka më të thellë që duhet trajtuar.

Gruaja e vetmuar
Një grua e mbingarkuar mund të tradhtojë pavarësisht se e do bashkëshortin, shtëpinë, punën dhe jetën. Këto gra shpesh përshkruajnë se ndihen të pambështetur dhe të mbingarkuar duke u detyruar të jenë gjithçka për të gjithë njerëzit. Ata do t’u drejtohen njerëzve të tjerë për të ndjerë një ndjenjë të përmbushjes së jetës. Kjo grua gjithashtu mund të ndihet super e vetmuar brenda. Gratë mund të përjetojnë vetminë në një marrëdhënie për shumë arsye. Ndoshta partneri i tyre punon me orë të gjata ose udhëton rregullisht për punë. Partneri i tyre gjithashtu mund të jetë emocionalisht i padisponueshëm. Përsëri, kërkimi i një lidhjeje tjetër mund ta mbushë përkohësisht atë boshllëk.

Gruaja e pakënaqur.
Ndonjëherë, arsyeja pse një grua do të tradhtojë është thjesht se ato nuk janë të kënaqura seksualisht në shtëpi. Ekziston një keqkuptim shoqëror që vetëm burrat e shijojnë seksin dhe gratë nuk kërkojnë të jenë të kënaqura. Shumë gra e shijojnë seksin, dhe nëse nuk po bëjnë seks cilësor në shtëpi, ose nuk është i këndshëm për to, mund ta shohin diku tjetër.

Gruaja e dhu nuar.
Ndonjëherë, gratë tradhtojnë që po i përgjigjen traumave dhe abuzimeve të hershme. Këto gra që mund të kenë përjetuar trauma të thella në fillimet e jetës ose të të rriturve, veçanërisht traumën seksuale, do ta rikrijojnë atë traumë për ta zotëruar ose kontrolluar atë. Nëse e dashura juaj ka kaluar nëpër këtë lloj traume ose abuzimi, terapia mund t’i ndihmojë ata të fillojnë të përballen me traumën në mënyrën që nuk e kishin pasur më parë. Nëse nuk trajtohet, mund të shfaqet në marrëdhënien tuaj në mënyra të tjera.

Tradhëtimi është një nga mënyrat më të lehta për të dëmtuar një marrëdhënie dhe nuk eshte zgjidhje ajo vetem se do ta perkeqesoj jeten tuaj duke e cuar ate ne nje nivel dhe me te keq sec ishe. Ne fillim mund te duket e bukur por shijen e ka te hidhur.

Po ju si mendoni pse tradheton nje grua?