5 simptomat e kancerit të prostatës që çdo mashkull duhet t’i dijë

0
674

Ekspertët paralajmërojnë se nevoja e shtuar për urinim gjatë natës mund të jetë një ndër shenjat e hershme të kancerit të prostatës.

Në Britani rreth 12 mije burra vdesin nga kanceri i prostates cdo vit.

Disa tregues të tjerë mund të përfshijnë:

Vështirësi në fillimin e urinimit (ngurim)
Sforcim ose zgjatje gjatë urinimit
Rrjedhje e dobët urinare
Ndjenja se fshikëza juaj nuk është zbrazur plotësisht
Gjak në urinë ose gjak në spermë

Megjithatë, jo të gjithë me kancer të prostatës do të shfaqin simptoma të njëjta transmeton shiko.news

Specialistet thonë se mund të keni simptoma specifike në varësi të vendit ku është përhapur kanceri .

Sipas Cancer Research UK, ky vend më i zakonshëm është tek kockat, pasuar nga nyjet limfatike, mëlçia dhe mushkëritë.

Këshillohen kontrolle mjekësore të përvitshme transmeton shiko.news