80% i të infektuarve nuk e dinë se janë të infektuar, mendojnë se po kalojnë gripin.Kujdes

0
114

Te gjithe duhet te kemi kujdes rregullar e reja.Duhet te lajme duart dhe te rrime ne shtepi te mos takojme njereze te largohemi nga kafet dhe shume rregulla te reja qe kane dal.

Por mbi 80% të atyre qe jane infektuar nuk e dinë se janë të infektuar, mendojnë se po kalojnë gripin dhe nuk e dine qe jane me virus.

Keto jane fjalet e drejtorit te Urgjencës Mjekësore Kombëtare, Skënder Brataj:Ai thote se kufiri është filtri i parë për të zbuluar të infektuarit, por, sipas tij, deri më tani nuk ka raste të zbuluara në kufi në asnjë vend të botës.Ndaj duhet te keni me shume kujdes.

Drejtorit te Urgjencës Mjekësore Kombëtare, Skënder Brataj thote se 80% i të infektuarve nuk e dinë se janë të infektuar, mendojnë se po kalojnë gripin.

Ai që ka qenë në një zonë të infektuar, duhet të autoizolohesh për një periudhë 14-ditore.

Rasti na tregoi se në ditën e 9-të iu shfaqën simptomat. Nuk janë identifikuar raste në kufi si i prekur në asnjë vend të botës. Në kufi nuk i kap të gjithë pasi mund t’i shfaqësh shenjat dhe simptomat menjëherë. Derisa ishte në Kinë, ky problem ishte disi më i largët, por u rrit rreziku me shpërthimin e rasteve në Itali duke qenë se është afër dhe kemi shkëmbime.