95 milion banore dhe asnje nuk ka humbur jeten nga koronavirusi/ Vendi qe po cudit boten

Eshte nje nga vendet me mjekesine me te mire vietnami eshte nje vend ku korona nuk ka shkaktuar humbje jete.

Si pasoje e koronavirusit dhe numri i te infektuarve eshte vetem 262 persona dhe eshte nje vend shembullor.

Vietnami eshte lavderuar dhe ka marre komplimente nga OBSH, sipas te ciles eshte nje shembull per shtetet e tjera si arriti ta luftoje pandemine dhe ta largojne ate.

Edhe pse kufizohet me Kinen.Vietnami i mori shume shpejt masat mbrojtese per te parandaluar virusin, sic eshte testime dhe karantimi.

Sepse kjo pandemi mund te shpetosh vetem duke u izoluar dhe duke qendruar ne shtepi.

Por numri i te infektuarve ne Vietnam sipas statistikave eshte 262, ne nje vend qe ka 92 milion banore. Aktualisht ne izolim jane 75 mije persona kurse shteti ka kryer mbi 120 mije testime.

Ne kete vend deri tani nuk shenohet asnje humbje jete kurse perqindja e te infektuarve eshte dukshem me e ulet se vendet fqinje si Koreja apo Tajvani dhe Singapori.

Shpresojme qe te behet me mire.