A eshte i gatshem Putin të përdorë armë bërthamore.Ja cfare tha politikani i njohur rus

Javën e kaluar, Leonid Volkov , ish-shefi i shtabit të Putinit paralajmëroi se Putini do të “shkatërrojë botën” nëse lihet i pakontrolluar dhe u kërkoi udhëheqësve globalë të përgatiten që Rusia të vendosë armë bërthamore.

Kur u pyet nëse Rusia do të ishte e gatshme të përdorte armë bërthamore, Volkov tha: “Ai është mjaft i çmendur, për fat të keq mund të presim gjithçka”.

Duke folur për Sky News, politikani tha: “Tani është shumë e qartë se duhet paguar një kosto e madhe për të ndaluar këtë luftë. Janë të gjitha sanksionet, natyrisht, ato krijojnë gjithashtu një barrë për ekonominë evropiane që është mjaft e qartë.

“Por kjo kosto duhet paguar sepse përndryshe Putini thjesht do të shkatërrojë botën”

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka njoftuar sot një ndalim të eksporteve në Rusi të mallrave duke goditur gjithashtu qindra produkte kryesore me tarifa të reja importi.

Vodka ruse është një nga produktet ikonë të prekur nga rritja e tarifave, ndërsa ndalimi i eksportit ka të ngjarë të prekë automjetet luksoze, modën e nivelit të lartë dhe veprat e artit.

Kancelari i Thesarit Rishi Sunak tha: “Tarifat tona të reja do ta izolojnë më tej ekonominë ruse nga tregtia globale, duke siguruar që ajo të mos përfitojë nga sistemi ndërkombëtar i bazuar në rregulla që nuk respekton.

Ndaj Putin duhet te ndalet ose do pergatitet per vendet qe po ndihmojne Ukrainen.