Qielli behet portokalli. Fenomeni i rralle qe po mbulon europen

Ndërsa qiejt në disa pjesë të Spanjës shkëlqejnë pasi një masë e ajrit të nxehtë nga Sahara njerëzit janë paralajmëruar të mos qëndrojnë jashtë për periudha të gjata – dhe tani një paralajmërim është lëshuar dhe per shtete te tjera evropiane pasi pluhuri i Saharas pritet te prek disa shtete.

Stuhia solli pluhur nga shkretëtira në pjesët jugore të Spanjës, me Madridin dhe Murcia.

Ekspertët kanë paralajmëruar tani se po shkon drejt Britanisë së Madhe dhe vende te tjera ne evrope

Prezantuesja e motit në BBC , Carol Kirkwood tha se stuhia e reres mund të ndihej në Britani që të mërkurën.

“Pluhuri i Saharasë mund të përbëjë një rrezik serioz për njerezit me astmë.

Stuhia do të zgjas nga tre deri në pesë ditë.

Në rrjetet sociale janë shpërndarë imazhe të jashtëzakonshme që tregojnë këtë fenomen të çuditshëm në Alpet zvicerane.