A mund të transmetohet nëpërmjet puthjeve dhe mardhenies virusi? Gjithçka duhet të dini për koronavirusin

Njerezit bejn pyetje te ndryshme ndaj virusit dhe e gjithe bota syte i ka te ky virus pasi e gjithe europa po infektohet ne mase.

Ne vend te pare eshte Kina ndersa ne europe eshte Italia po asgjtu dhe Gjemrania Franca Anglia Greqia.

Por ja disa pyetje qe duhet ti dini

Çfarë është koronavirusi?

Koronaviruset janë një familje e madhe virusesh që shkaktojnë sëmundje duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te sëmundjet më të rënda siç është Sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS-CoV).

Shenjat e zakonshme të infeksionit përfshijnë simptoma të frymëmarrjes, ethe, kollë, gulçim dhe vështirësi në frymëmarrje.

A do të përhapet koronavirusi përmes kollës?

Sëmundja mund të përhapet nga një person tek tjetri përmes pikave të vogla nga hunda ose goja të cilat përhapen kur një person kollitet ose tështin.

Njerëzit gjithashtu mund të infektohen nëse qëndrojnë pranë personit që kollitet ose tështin.

A mund të transmetohet virusi përmes ajrit?

Shumë studime sugjerojnë që virusi transmetohet kryesisht përmes kontaktit me pikat e frymëmarrjes dhe jo përmes ajrit.

A ka më pak gjasa që gratë të preken nga koronavirusi?

Gratë mund të infektohen po aq shpesh sa burrat.

A mundet që puthja nga një person i infektuar të sjellë koronavirus?

Puthja me një person të infektuar mund të infektojë mejnëherë tjetrin, megjithëse koronaviruset nuk transmetohen gjatë marrëdhënies intime, sipas një raporti të Neë York Times që citon ekspertë.

Shpresojm qe cdo gje te shkoj mire ne muaj ne vazhdim.