Duket si dicka e vogël, por ndoshta mund t’iu kushtojë më shumë: Ja një gabim që të shumë prej jush e bëni kur gatuani vezë

Dihet qe cdo gje qe konsumoni duhet ta lani me pare. Kjo ka shume kuptim pasi sa me te pastra aq edhe me mire do jete per trupin tuaj.

Mirepo ne rastin e disa ushqimeve larja e tyre nuk ben asgje, madje munud te sjelle me shume deme se te mira.

Ky eshte rasti i vezeve te cilet shume kuzhiniere i lajne nga jashte para se t`i gatuajne.

Ne fakt ekziston nje rregullore e “USDA” qe u kerkon restoranteve qe ti lajne nga jashte te gjitha vezet te prodhuara komercialisht. Sapo veza te jete lare ne fabrike, nje substance me vaj mineral ushqimor aolikohet ne siperfaqe per te ndalur cdo bakter nga depertimi te ke vezet.

Megjithate nutricionistet thone se larja e vezeve para gatimit nuk eshte e nevojshme pasi edhe pas saj bakteret mund te mos jete zhdukur.

Madje nje eksperte dhe autore e 10 librave ne kuzhine paralajmeron se ” Nese ju lani nje veze para se ta gatuani, uji mund te shtyje bakteret breda saj dhe aq me teper nese larja behet me uje te ftohte te rrjedhshem”